Top 5 keukenmachines met blender

Een alles-in-één-apparaat voor jouw baksels én lekkere smoothies, sapjes of soepen. Met een keukenmachine met blender profiteer je van het beste van beide werelden. Bekijk hier de top 5 keukenmachines met blenders.

1. Bosch MUM59M55 Keukenmachine

Op zoek naar een keukenmachine die je voor de meest uiteenlopende toepassingen kunt gebruiken? Dan is de Bosch MUM5 keukenmachine een echte aanrader. Deze keukenmachine heeft een vermogen van 1.000 Watt en beschikt over talloze accessoires. Natuurlijk de mengkom met mixer, die we wel gewend zijn bij een keukenmachine, maar ook onder andere een vleesmolen, citruspers en natuurlijk een blender.

Als je de zwenkarm draait, kun je bovenop de keukenmachine de meegeleverde blenderbeker  met een inhoud van 0,5 liter aansluiten. Ook wel handig: je kunt een deksel op de blenderbeker bevestigen waardoor je je smoothie of sapje mee kunt nemen onderweg. 

Kortom: een zeer complete, multifunctionele keukenmachine van het populaire merk Bosch voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

2. Kenwood Chef KVC3110S Keukenmachine

De Kenwood Chef keukenmachine is een zeer krachtige, professionele keukenmachine mét blender. De keukenmixer is voorzien van diverse opzetstukken voor het kneden van deeg met de deeghaken, en een mixer en garde voor het mixen of kloppen van beslag of slagroom.

Aan de bovenzijde van de keukenmachine kun je de meegeleverde blenderkan bevestigen. Deze kunststof blenderkan heeft een inhoud van maar liefst 1,5 liter. Daarmee kun je meerdere smoothies maken en je hele huishouden blij maken met een gezond sapje. 

Dankzij een beveiliging tegen oververhitting slaat de keukenmachine na een paar minuten af. Wel zo veilig! 

3. Kenwood Prospero+ keukenmachine

De compacte Kenwood KHC29.J0WH Prospero+ keukenmachine met een 4.3 liter roestvrijstalen mengkom en een vermogen van 1000 Watt is de ideale keukenmachine voor jouw dagelijkse bereidingen. Mede dankzij de vele handige accessoires is de Kenwood KHC29.J0WH Prospero+ keukenmachine uitgerust om alles te bereiden in de keuken.

De keukenmachine wordt geleverd met een roestvrijstalen mengkom inclusief antispat-beschermdeksel. Daarnaast heeft dit veelzijdige model een glazen blender voor het maken van de lekkerste smoothies en sauzen, een foodprocessor met snijschijven voor het bereiden van groentegerechten en een citruspers om iedere ochtend weer te genieten van een gezond sapje.

4. Domo DO9231KR Keukenmachine met blender

De Domo DO9231KR keukenmachine is een krachtige keukenmachine met een vermogen van 1.200 Watt en een mengkom van 6 liter.  Een leuke extra is de blenderkan waarmee je bijvoorbeeld heerlijke sappen en andere smoothies kunt maken. De DO9231KR beschikt over een antispatdeksel met vulopening, waardoor je tijdens het bereiden de keuken schoon houdt.

Met een gewicht van ruim 21 kilo is dit een keukenmachine die je bij voorkeur op het aanrecht kunt laten staan.

5. Bestron AKM700 Keukenmachine met blender

Op zoek naar een goedkope keukenmachine met blender? Dan is de AKM700 keukenmachine van het budgetmerk Bestron een goede tip. De Bestron AKM700 is een multifunctionele keukenmachine met blender, een mengkom van 2,5 liter en een motor met een vermogen van 700 Watt.

De keukenmachine is geschikt voor het mixen van beslag, het kloppen van slagroom en het kneden van licht deeg. De blender die wordt geleverd bij de keukenmachine, gebruik je voor het blenden van groenten, fruit of andere ingrediënten.

De keukenmachine is wat minder geschikt voor zwaar deeg en/of het verwerken van grote hoeveelheden ingrediënten tegelijkertijd. Met een mengkom van 2,5 liter is dit een vrij kleine keukenmachine. Wél ideaal als je niet zoveel ruimte hebt in de keuken of de keukenmachine makkelijk wil kunnen opruimen.

De voordelen van een keukenmachine met blender

Als je regelmatig in de keuken staat om te bakken en te koken, dan weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn om zoveel verschillende keukenapparaten. Je aanrecht staat vol met apparaten, en dan hebben we het nog niet eens over de keukenkastjes die uitpuilen met allerlei soorten apparatuur.

Hoe handig is het om apparaten aan te schaffen die multifunctioneel zijn? In plaats van een handmixer, staafmixer, foodprocessor, blender én citruspers, kun je tegenwoordig veel keukenmachines vinden die al deze functies op zich nemen. Dat betekent dat je nog maar één apparaat nodig hebt voor allerlei verschillende toepassingen en je gewoonweg een ander opzetstuk op de keukenmachine zet.

Een keukenmachine met blender is ideaal voor mensen die regelmatig bakken én wel van een smoothie of sapje op z’n tijd houden. Je hoeft daarvoor geen aparte blender te kopen, maar zoekt gewoon naar een keukenmachine die je voor meerdere toepassingen in de keuken in kunt zetten. Bekende keukenmachine merken zoals Bosch, Kenwood en Bestron hebben in hun assortiment diverse keukenmachines die je kunt uitbreiden met een blender. Soms kun je deze los kopen maar in sommige gevallen zit deze er zelfs al bij als je de keukenmachine koopt.

Naast een blender, kun je zo’n keukenmachine vaak ook uitbreiden met allerlei andere opzetstukken. Veel van deze keukenmachines met blender beschikken bijvoorbeeld ook over een vleesmolen, citruspers, snijschijven en allerlei andere accessoires om het bakken en koken een stuk makkelijker te maken.