Top 5 Grote keukenmachines (vanaf 6 liter)

Wil je een keukenmachine aanschaffen met grote mengkom waarin je ruime hoeveelheden beslag kunt mixen? De keukenmachines op deze pagina hebben een mengkom van minimaal 6 liter!

1. Kenwood Chef XL Keukenmachine

Met een RVS-mengkom met een inhoud van 6,7 liter behoort de Kenwood Chef XL zéker tot de keukenmachines die geschikt zijn voor grote bereidingen. De Kenwood Chef XL is optioneel uitbreidbaar met meer dan 20 accessoires waardoor vrijwel alles mogelijk is met deze keukenmachine. Bovendien beschikt het apparaat over een zogenaamde turboknop om extra kracht bij te zetten. Daardoor is deze keukenmachine van Kenwood in het bijzonder geschikt voor het kneden van zwaar deeg.

Kenwood Chef XL

2. KitchenAid Professional Keukenmachine

Deze prachtige keukenmachine van KitchenAid is een plaatje in de keuken én een perfecte machine voor – de naam verklapt het al – echte professionals in de keuken. De KitchenAid Professional beschikt namelijk over een vermogen van maar liefst 1,3 pk en een mengkom van 6,9 liter. Dat is ruim genoeg om beslag voor drie taarten te creëren!

De KitchenAid Professional Keukenmachine is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies voor opvallend rood, of ga voor modern zwart of wit. Ook een voordeel van deze keukenmachine: hij is geruisloos. Wel zo fijn in de keuken! Standaard wordt de KitchenAid Professional geleverd met drie opzetstukken voor beslag mixen en deeg kneden en bovendien kun je de keukenmachine optioneel uitbreiden met allerlei extra accessoires.

KitchenAid Professional

3. Royal Swiss Keukenrobot

Op zoek naar een keukenmachine met grote mengkom, zonder dat je er al te veel geld aan uit wil geven? Dan is deze keukenmachine van Royal Swiss perfect geschikt voor jou! Met een mengkom van 6,5 liter en een prijskaartje van nog geen €100,- is dit een echte budgettopper en één van de meest verkochte grote keukenmachines op bol.com. 

De Royal Swiss Keukenmachine heeft een krachtige motor van 1200 Watt. Hierdoor mengt en kneedt de keukenmachine alle ingrediënten snel tot een egaal beslag of deeg. De bijgeleverde garde is ideaal voor het kloppen van slagroom. Om deeg te maken voor brood gebruik je de deeghaak en de mixer is perfect voor cakebeslag. Dit is de ideale keukenmachine voor de beginnende tot gevorderde thuisbakker. 

Royal Swiss keukenmachine

4. Bourgini Classic Kitchen Chef XL keukenmachine

De Classic Kitchen Chef XL keukenmachine van Bourgini heeft een krachtige 1500 Watt motor is erg handig onder andere voor het maken van taart- en brooddeeg, pannenkoekenbeslag, slagroom en veel meer. De keukenmachine bevat een grote RVS-mengkom van 6 liter, een spatkap met vulopening, heeft 8 snelheden en een pulsfunctie. Door de dubbele roterende mixbeweging bereikt de keukenmachine alle randen van de kom. De roestvrijstalen mixer en mengkom zijn vaatwasserbestendig.

5. KitchenAid Heavy Duty keukenmachine

De KitchenAid Heavy Duty is er voor het echt zware werk. Met een mengkom van 6,9 liter, een stille en krachtige motor en het unieke planetair kneedsysteem voor gladde mengsels haal je met deze keukenmachine een echte professional in huis. De keukenmachine wordt geleverd met draadgarde, kneedhaak en schenkschild en heeft 10 snelheden. Dankzij de krachtige motor en ruime mengkom zeer geschikt voor het langdurig kneden van zwaar en veel deeg.

KitchenAid Heavy Duty

Keukenmachines voor grote bereidingen

Of je nu een amateurbakker of echte professional bent: je maakt ongetwijfeld regelmatig grote taarten, of meerdere taarten voor wanneer er een groot gezelschap over de vloer komt. Het is dan wel zo fijn als je over een keukenmachine beschikt waar je grote hoeveelheden beslag in kunt mixen. Ook als je op zoek bent naar een keukenmachine voor deeg, heb je al snel een grote keukenmachine nodig.

Gelukkig zijn er voldoende keukenmachine merken die aan dit soort bakfanaten hebben bedacht. Veel merken beschikken namelijk over keukenmachines met een extra grote mengkom die in het bijzonder geschikt zijn voor grote bereidingen. Een standaard mengkom is vaak zo’n 3 tot 4 liter, maar er zijn ook mengkommen met een inhoud van 5 liter waar je beslag in kunt maken voor ongeveer 1,5 tot 2 taarten. Is dat nog steeds niet voldoende voor jou? Dan gaan we toch gewoon nog een stapje verder? Deze keukenmachines zijn voor de bakkers die écht grote hoeveelheden willen verwerken en hebben een mengkom van minimaal 6 liter.

Keukenmachines met 6 liter mengkom

Om jou als echte fan van grote baksels zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we je alvast een handje geholpen. Op deze pagina vind je een overzicht van grote keukenmachines die een mengkom van minimaal 6 liter hebben. Wist je dat je in een mengkom van 6 liter beslag voor +/- 2,5 taart maken? Elke 0,5 liter die de mengkom groter is, staat ongeveer gelijk aan 0,5 taart. Stel dat je een mengkom van 7 liter hebt, dan kun je dus beslag voor ongeveer 3,5 taart maken. Laat de visite maar komen!

Deze keukenmachines voor grote bereidingen beschikken vaak over een zeer hoog vermogen (uitgedrukt in Watt, sommigen beschikken zelfs over meer dan 1 pk!) waardoor ze superkrachtig zijn en zelfs het zwaarste beslag of deeg zonder problemen kunnen bereiden.