De beste keukenmachines voor zwaar deeg

Een alles-in-één-apparaat voor jouw baksels én Je bent op zoek naar de beste keukenmachine voor zwaar deeg? Terecht! Deegmachines kunnen super efficiënt zijn, ze zijn in staat het proces drastisch te versnellen van bijvoorbeeld het maken van brood of pizza.

1. KitchenAid Artisan Keukenmachine

Wat de KitchenAid Artisan Mixer kenmerkt, is de directe aandrijving. Dit maakt het mogelijk om veel kracht te leveren met minder vermogen, wat de keukenmachine voor zwaar deeg energiezuiniger maakt. Het apparaat beschikt over een mengkom van 4,8 liter waarin jij je taarten, cakes, pizza en brood kunt bereiden. 

Bij de bezorging van de nieuwe deegmachine zitten de deeghaak, menghaak en een draadgarde inbegrepen. Met de beschikbare accessoires is het eenvoudig om de mogelijkheden van de KitchenAid Artisan riant uit te breiden.

Vind je KitchenAid ook zo’n mooi merk, maar twijfel je welke KitchenAid keukenmachine nu geschikt is voor jou? Bekijk hier de verschillen tussen de KitchenAid keukenmachines.

2. Kenwood Chef XL Keukenmachine

De Kenwood Chef XL blinkt uit in capaciteit van de mengkom. De keukenmachine voor zwaar deeg doet zijn naam eer aan. De mengkom kent een capaciteit van 6,7 liter, waarin je met de Kenwood Chef XL op lange termijn zware deegsoorten kunt kneden.

Om die kracht in evenwicht te houden met de stevigheid, bevat de deegmachine een stevige behuizing, waarbij het voorzien is van antislipvoetjes. Het apparaat wordt geleverd met de basisonderdelen; een menghaak, een kneedhaak en een klopgarde.

3. Bosch MUM 5 Keukenmachine

De Bosch MUM5 keukenmachine is een bijzondere in de lijst. Naast de mogelijkheden tot het bereiden van beslag of deeg, beschikt deze deegmachine ook over een vlees- en hakmolen. Het apparaten komt dus met de mogelijkheid om jouw gehakt en ingrediënten te bereiden. Bij alle functies kun je gebruik maken van de anti-spatdeksel met vulschacht. Waardoor het aanrecht, ook wanneer er wordt gewerkt op een vermogen van 1000 Watt, schoon blijft.

Bosch MUM 5

4. Kenwood Chef Elite Keukenmachine

De Kenwood Chef Elite beschikt over een vermogen van 1200 Watt. Daarbij weet het de optimale snelheid en kracht te behouden, mede door de ruime draaibewegingen. De traploze snelheden en de pulse functie maken het mogelijk om de baas te blijven over het bewerken van het deeg. Ook deze keukenmachine voor zwaar deeg beschikt over een meegeleverde spatdeksel met vulschacht. Echter, naast de spatdeksel, de menghaak, de deeghaak en de garde worden er ook hittebestendige glazen meegeleverd. Zo ben je niet alleen in staat om regelmatig te experimenteren met deegwaar, maar kun je ook een verse smoothie serveren met de Kenwood Chef Elite.

Kenwood Titanium Chef XL

5. AEG Ultramix Keukenmachine

De AEG Ultramix wordt, naast de basisonderdelen, geleverd met twee RVS mengkommen. Zowel de kom van 4,8 liter als die van 2,9 liter worden aangedreven door een krachtige motor met een vermogen van 1000 Watt. De Ultramix maakt het mogelijk de baas te blijven over jouw deegmachine door middel van de 10 verschillende snelheden waarop het kan mixen. Als kers op de taart hanteert de AEG Ultramix een planetaire werking. Zo neemt het ook de randen van de kom mee in het mixen van jouw ingrediënten.

AEG Ultramix

Keukenmachine voor zwaar brooddeeg en pizzadeeg

Ook bij het gebruik van een deegmachine blijf jij de baas over welke ingrediënten er in het gerecht komen en dus de algehele geur in huis. Daar komt bij dat je zelf een stuk minder tijd en energie kwijt bent aan het kneden van zwaar deeg. Sterker nog, het brood wordt er door het gebruik van een deegmachine vaak luchtiger en lekkerder op.

In dit artikel zul je lezen over waar je op let bij het kopen van een goede keukenmachine voor het kneden van zwaar deeg. Daarnaast worden er ook vijf kneedmachines genoemd, inclusief korte toelichting.

Waar let je op bij het kopen van een deegmachine?

Bij het kopen van een keukenmachine voor zwaar deeg wil je ervoor zorgen dat het apparaat groot genoeg is. Want een grote keukenmachine is echt een must voor het kneden van deeg. Ga daarvoor bij jezelf na of je bijvoorbeeld graag broden bakt of iets anders doet met grote hoeveelheden deeg, in zo’n geval is het essentieel om naar de capaciteit te kijken. Een richtlijn om je aan vast te houden betreft een mengkom met een inhoud van minstens 500 gram.

Je bent aan het kijken naar de beste keukenmachines voor zwaar deeg, het apparaat moet de zwaarte van het deeg aankunnen. Denk er dus om dat de machine over een hoog vermogen in Watt beschikt.